В тази държава никой няма представа какво се случва. Особено тези

...
В тази държава никой няма представа какво се случва. Особено тези
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Българската армия би трябвало да е на първо място

В тази страна никой няма визия какво се случва. Особено тези тук в Народното събрание, включително и аз. Сега министър Тагарев ще си носи следствията, тъй като има две неща, като махнем самолетите, за които той сподели, че няма искане. Но модернизираните ни танкове, които са 40 броя и са осъвременени от израелска компания и са положителни, в случай че ги даде ще оголи Българската армия грубо. Това сподели Тошко Йорданов от " ИТН ", съобщи кореспондент на " Фокус " .

По думите му разполагаме и с осъвременени бронетранспортьори и счита, че в случай че министър Тагарев даде такава осъвременена бронирана техника, би трябвало да си носи следствията. " Защото въпреки всичко си мисля, че Българската армия би трябвало да е преди всичко ", добави депутатът.

Според него, в случай че се даде сходна техника на Украйна, ще би трябвало Българската войска да вземе експонати от Историческия музей - мечове, копия, ризници, с които най-малко на външен тип да плаши възможни нападатели на страната.

За противовъздушната защита и системите C-300 Йорданов разяснява: " Едните пазят София, другите АЕЦ  " Козлодуй ". Тагарев би трябвало да си избере кое ще уязви в България – София - столицата, която може да бъде атакувана и няма какво да спре възможна атака или АЕЦ  " Козлодуй ".

" Ние сме съдружници и в НАТО, и в Европейския съюз, Русия е агресор в тази война. Наше морално обвързване е да подкрепяме нападната страна. Тук би трябвало да има разсъдък. Тъпо е да си дадем всичко, което имаме ние като въоръжение и да оголим нашата страна. Няма страна, която да прави това ", безапелационен е Йорданов.

По думите му германците дават най-старите си танкове. " Има доста българско стрелково оръжие и амуниции, което в тази ситуация е голяма военна помощ ", добави той.

" Ако се получи спор НАТО - Русия, то ние сме във война незабавно, т.е. тук не е до това дали сме продали оръжие, или не сме, война може да избухне единствено при директен въоръжен конфликт, а не с това дали даваме, или не даваме ", сподели Йорданов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР